TSO & BSO

TSO

De TussenSchoolseOpvang (TSO) is goed geregeld op GBS Fontanus. Elke leerling heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de opvang in de middagpauze tussen 12:00 uur en 13:00 uur. Ouders ontvangen daarvoor per overblijfbeurt een periodieke factuur. Als ouders zelf meedraaien met TSO, betalen zij jaarlijks een klein bedrag.

Kinderen hebben op het schoolplein de ruimte om lekker te spelen en te ontspannen. Om de beurt mogen kinderen (onder begeleiding van een TSO-ouder) naar een speeltuin of sportveld in de buurt. Voor kinderen die in de pauze behoefte hebben aan een extra rustmoment, wordt een lokaal in de school vrijgehouden. Daar kan een beperkt aantal kinderen bijvoorbeeld rustig lezen.

   

BSO

Buitenschoolse opvang ‘De Bloemenweide’

GBS Fontanus heeft sinds een aantal jaren een buitenschoolse opvang binnen de school (BSO). Deze opvang wordt op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag georganiseerd door Prokino.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor voorschoolse opvang en opvang in de schoolvakanties.

Uitbreiding per 1 september 2019
I.v.m. de grote vraag naar opvang is deze per seizoen ’19-’20 uitgebreid. Vanaf dat schooljaar is er BSO op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Bij voldoende aanmeldingen voor de woensdag verzorgt Prokino ook deze dag de BSO. Wanneer u van BSO gebruik wenst te maken, dient u uw kinderen hiervoor eerst aan te melden bij Prokino.

Prokino is vanaf 1 september 2019 gevestigd in units op het schoolplein van buurschool ‘Alfons Ariëns’, grenzend aan het plein van GBS Fontanus. De units kunnen binnendoor bereikt worden en zo blijft verkeer en communicatie tussen de school en de opvang dus gemakkelijk.

Voor verdere informatie over bijvoorbeeld ons vakantieprogramma, beleid of inschrijvingen verwijzen wij u naar de website https://www.prokino.nl/nl/web/harderwijk-ermelo/home of kunt u contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0341- 427249.